Kulinaria
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(34)
Forma i typ
Książki
(34)
Poradniki i przewodniki
(17)
Publikacje popularnonaukowe
(9)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(3)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(29)
wypożyczone
(6)
Placówka
Wypożyczalnia
(26)
Filia dla Dzieci
(4)
Filia nr 3
(1)
Filia nr 4
(4)
Autor
Dymek Marta
(2)
Gumowska Irena
(2)
Stolińska-Fiedorowicz Hanna
(2)
Ćwierczakiewiczowa Lucyna
(2)
Adamska Elżbieta
(1)
Adamska-Patruno Edyta
(1)
Art Piotr
(1)
Baranowska Natalia
(1)
Bester Jagoda
(1)
Borkowska Urszula
(1)
Bosacka Katarzyna
(1)
Bowling Stella
(1)
Bąk-Sosnowska Monika
(1)
Chmielewska Joanna
(1)
Dąbrowska Beata Anna
(1)
Dąbrowska Ewa
(1)
Dębski Henryk
(1)
Eising Pete A
(1)
Fabicka Jagoda
(1)
Fabisińska Liliana (1971- )
(1)
Ferdek Anna
(1)
Frączyk Małgorzata
(1)
Gwis Asia
(1)
Jastrzębska-Mierzyńska Marta
(1)
Jurczuk Małgorzata
(1)
Kalkowski Jan
(1)
Kiełczewska Barbara
(1)
Maciorkowska Elżbieta
(1)
Mazur Patrycja
(1)
Mierzyńska-Iwanowska Eleonora
(1)
Mizielińska Aleksandra (1982- )
(1)
Mizieliński Daniel (1982- )
(1)
Modelski Łukasz
(1)
Mutter Sonja
(1)
Nowicka Agnieszka
(1)
Okrasa Karol (1978- )
(1)
Ostrowska Lucyna
(1)
Pająk Grażyna
(1)
Pawlikowska Beata
(1)
Pokora Mirosław
(1)
Rada Katarzyna
(1)
Roszko-Kirpsza Izabela
(1)
Różycka Zofia
(1)
Sapała Marta
(1)
Segnit Niki
(1)
Sherzai Ayesha
(1)
Sherzai Dean
(1)
Skalska Dagmara
(1)
Smarkusz-Zarzecka Joanna
(1)
Smile Olga
(1)
Smile Weronika
(1)
Sot Jolanta
(1)
Stefańska Ewa
(1)
Szaciłło Karolina
(1)
Szaciłło Maciej
(1)
Sztokfisz Marta
(1)
Teubner Christian
(1)
Tomczewska Joanna
(1)
Urban Viola
(1)
Waliś Robert
(1)
Wasiluk Diana
(1)
Witczak-Sawczuk Katarzyna
(1)
Wolter Annette
(1)
Zacker Christina
(1)
Zakrzewska Magdalena
(1)
Ładocha Daria
(1)
Świątkowska Dorota
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(6)
2010 - 2019
(20)
2000 - 2009
(3)
1990 - 1999
(2)
1980 - 1989
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(27)
1901-2000
(3)
1945-1989
(3)
Kraj wydania
Polska
(32)
Język
polski
(31)
nieznany (1 0)
(1)
Odbiorca
Dorośli
(3)
9-13 lat
(2)
Dzieci
(2)
6-8 lat
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(17)
Literatura niemiecka
(1)
Temat
Przepisy kulinarne
(7)
Zdrowe żywienie
(7)
Kucharstwo
(6)
Potrawy dietetyczne
(4)
Potrawy jarskie
(4)
Dietetyka
(3)
Odżywianie
(3)
Weganizm
(3)
Żywność
(3)
Gotowanie
(2)
Profilaktyka zdrowotna
(2)
Zdrowy styl życia
(2)
Babeczki i muffiny
(1)
Choroba Alzheimera
(1)
Choroby cywilizacyjne
(1)
Chorzy z chorobą Alzheimera
(1)
Ciasta
(1)
Desery
(1)
Diabetycy
(1)
Dieta DGD
(1)
Dieta bezglutenowa
(1)
Dieta koktajlowa
(1)
Dieta odchudzająca
(1)
Dieta owocowo-warzywna
(1)
Dieta spalająca tłuszcz
(1)
Dzielenie się
(1)
Edukacja prozdrowotna
(1)
Ekologia DBN
(1)
Ekologiczny styl życia
(1)
Freeganizm
(1)
Grzyby DBN
(1)
Jakość żywności
(1)
Koktajle
(1)
Konsumenci
(1)
Kucharze
(1)
Kuchnia wegańska
(1)
Kulinaria
(1)
Kultura stołu
(1)
Ludzie kultury
(1)
Marnotrawstwo żywności
(1)
Obiady
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Osobliwości DBN
(1)
Oszczędność
(1)
Pisarze
(1)
Posiłki (jedzenie)
(1)
Postawy
(1)
Potrawy mięsne
(1)
Rozrzutność
(1)
Serniki
(1)
Sosy
(1)
Surówki i sałatk
(1)
Wegetarianizm
(1)
Wpływ na zdrowie
(1)
Zakupy
(1)
Zapiekanki
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zupy
(1)
Ćwierczakiewiczowa, Lucyna (1826-1901)
(1)
Środowisko człowieka
(1)
Życie kulturalne
(1)
Żywienie chorych
(1)
Temat: czas
1801-1900
(3)
1901-1914
(1)
1901-2000
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Warszawa (woj. mazowieckie)
(1)
Świat
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(16)
Poradnik
(9)
Przepisy kulinarne
(8)
Publikacja bogato ilustrowana
(7)
Biografia
(1)
Opracowanie
(1)
Opracowanie DBN
(1)
Podręcznik
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Przepisy kulinarne DBN
(1)
Publikacja bogato ilustrowana DBN
(1)
Reportaż
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(972)
Socjologia i społeczeństwo
(230)
Kultura i sztuka
(208)
Psychologia
(153)
Literaturoznawstwo
(148)
Kulinaria
(34)
Edukacja i pedagogika
(135)
Medycyna i zdrowie
(129)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(128)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(88)
Biologia
(86)
Podróże i turystyka
(85)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(83)
Religia i duchowość
(82)
Rozwój osobisty
(72)
Etnologia i antropologia kulturowa
(58)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(56)
Językoznawstwo
(55)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(51)
Styl życia, moda i uroda
(44)
Hobby i czas wolny
(41)
Kultura fizyczna i sport
(39)
Filozofia i etyka
(28)
Geografia i nauki o Ziemi
(28)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(22)
Architektura i budownictwo
(21)
Zarządzanie i marketing
(20)
Fizyka i astronomia
(16)
Media i komunikacja społeczna
(15)
Nauka i badania
(15)
Ochrona środowiska
(15)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(15)
Dom i ogród
(12)
Inżynieria i technika
(12)
Praca, kariera, pieniądze
(12)
Archeologia
(11)
Matematyka
(11)
Transport i logistyka
(10)
Informatyka i technologie informacyjne
(9)
Chemia
(8)
Rolnictwo i leśnictwo
(6)
Etnografia i antropologia
(1)
Etyka lekarska
(1)
Fizyka i astonomia
(1)
Polityka wewnętrzna Polski (1918-1939 r.)
(1)
Relacje międzyludzkie
(1)
Rodzina i relacje międzyludzkie
(1)
Zoologia
(1)
34 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Kuchnia bez chemii : jedz w zgodzie z naturą / Patrycja Mazur, Joanna Tomczewska. - Ożarów Mazowiecki : Wydawnictwo Olesiejuk, 2016. - 159, [1] stron : ilustracje ; 25 cm.
Przynależność kulturowa
Temat
Gatunek
Dziedzina i ujęcie
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Indeks.
W tysiąc smaków dookoła świata! Wielka wyprawa tropem dań, przypraw i składników z pięciu kontynentów w efektownym albumie pełnym ciekawostek i smakowitych przepisów. Skąd pochodzi kukurydza, skąd pszenica, a skąd ziemniaki? Co jada się od wieków w Turcji, a co we Włoszech czy w Nigerii? Jak własnoręcznie przygotować wietnamski naleśnik, brazylijskie pralinki albo węgierskie leczo? Ta apetyczna książka zabierze was w wielką podróż śladami smaków, potraw i składników, z których się je przyrządza. Odwiedzicie w niej 26 krajów ze wszystkich kontynentów, a na efektownych ilustracjach Aleksandry i Daniela Mizielińskich zobaczycie marokańską ucztę, pływający wietnamski targ czy argentyńskich gauczów. Poznacie najróżniejsze przysmaki i przeczytacie o ich barwnych losach. Przekonacie się, jak mocno jedzenie związane jest z historią, kulturą i przyrodą kraju, w którym powstało. I dowiecie się, jak przyrządzić proste i pyszne dania ze wszystkich stron świata. Każdy rozdział poświęcony jest jednemu krajowi. Znajdziecie w nim mnóstwo ciekawostek o charakterystycznych składnikach, potrawach i zwyczajach, a także dwa łatwe do wykonania przepisy. Wyszukiwanie ciekawych informacji ułatwi spis treści, indeks oraz oś czasu, przedstawiająca najważniejsze wydarzenia i odkrycia kulinarne.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia dla Dzieci
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Spis cytowanych przekładów na stronach 559-565. Indeksy
Biblia smakoszy i erudytów, czyli rozmowy o literaturze i kuchni. Co jada szatan u Bułhakowa? Jak gotuje Julian Barnes? Czy przy politycznych dysputach lepiej sprawdza się piwo smichovskie Jaroslava Haška, a może czerwone wino Rolanda Barthes’a? Upodobania kulinarne tajnych agentów, zarówno u Iana Fleminga, jak i Umberto Eco, mogą zadziwić. Za to postacie Hrabala hołdują raczej tradycyjnym przysmakom. Ernest Hemingway i Francis Scott Fitzgerald dzielą się pulardą z truflami, Charles Dickens je ostrygi od ulicznego sprzedawcy, a Miguel de Cervantes i Jan Potocki wspólnie podziwiają kastylijskie duszone mięso z warzywami. Po siedmiu latach prowadzenia kultowej „Drogi przez mąkę”, Łukasz Modelski wybrał 50 najbardziej literackich spośród przeprowadzonych rozmów, nadając nowy sens pojęciu „literatura dla kucharek". Na końcu każdej z nich znaleźć można przepis na najważniejsze z omawianych dań. [empik.com]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 82(091) (1 egz.)
Książka
W koszyku
W książce "Jeść zdrowiej" postaraliśmy się zebrać wszystkie najważniejsze, najbardziej aktualne informacje na temat zdrowych produktów, ich właściwości odżywczych i zastosowania, popularnych diet i nowych zaleceń żywieniowych. Stworzyliśmy kompendium wiedzy uzupełnione aż o 75 przepisów na dania zgodne z pięcioma trendami żywieniowymi. Znajdziecie tu pomysły na przekąski, obiady, desery, a także na świąteczne potrawy wegetariańskie, wegańskie, fit, bez laktozy i bez glutenu. Przy tworzeniu przepisów do tej książki ich autorzy, Daria Ładocha i Karol Okrasa (gościnnie), współpracowali z dietetykiem.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia dla Dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Każdy kęs ma znaczenie : dieta doktor Grace / Grażyna Pająk. - Bielsko-Biała : Wydawnictwo Pascal ; 2018. - 366, [1] strona : ilustracje ; 21 cm.
Bibliografia na stronach 364-[367].
Wybierz zdrowie i zmień swój styl myślenia! Zacznij decydować o swoim zdrowiu i zwracaj uwagę na to, jak żyjesz i co jesz. § Osiągnij swoją idealną wagę i utrzymuj zgrabną sylwetkę naturalnie § Pozbądź się toksyn i dbaj o swój organizm. § Nie dopuść do powstania komórek nowotworowych. § Nie daj się zniszczyć grzybom – strzeż się Candidy. § Żyj bliżej natury – zneutralizuj smog elektromagnetyczny, oczyść wodę i naucz się żyć zdrowo Choroby są uleczalne – musisz tylko kontrolować swój organizm! DIETA DGD (DrGraceDiet) to autorski program żywienia w terapii antynowotworowej, chorobach immunologicznych i cywilizacyjnych. Polega na pełnym przyswajaniu wartości odżywczych z pożywienia i całkowitym odrzucaniu toksyn. Działa odkwaszająco, oczyszczająco i regenerująco. Dzięki niej organizm powraca do harmonijnej i prawidłowej pracy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 4
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Moje zdrowe przepisy / Beata Pawlikowska. - Warszawa : Burda Publishing Polska, 2014. - 311, [1] stron : ilustracje ; 20 cm.
(W Dżungli Zdrowia ; 2)
Przynależność kulturowa
Dziedzina i ujęcie
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na marne / Marta Sapała. - Wołowiec : Czarne, 2019. - 284 [4] strony ; 22 cm
(Reportaż)
Bibliografia, netografia na stronach 270-285
Mówi się, że z roku na rok marnujemy coraz więcej żywności, a w śmietnikach lądują kilogramy resztek, które mogłyby stanowić pełnowartościowe pożywienie. Wyrzucamy to, co wydaje nam się niejadalne: sterty ziemniaczanych obierków, dziesiątki suchych kromek chleba, resztki jogurtu zalegające na dnie plastikowych kubeczków, obite jabłka, opakowania z przeterminowanym makaronem, którego nie zdążyliśmy ugotować. Ale czy na pewno marnotrawstwo żywieniowe rośnie w tak szybkim tempie, jak straszą nas media? Marta Sapała postanowiła zbadać ten temat. Rozmawia z ludźmi, którzy żywią się tym, co znajdą w śmietnikach, zagląda do kompostowników i kuchennych szafek swoich rozmówców, szpera w kontenerach przy dyskontach spożywczych, oddaje głos ludziom bez domu i tym, którzy oszczędzanie mają we krwi. Odwiedza miejsca, w których powstaje żywność, i te, w których kończy się jej droga. Zagląda do magazynów w supermarketach i bankach żywności. Ludzkie portrety splata ze statystykami i opiniami ekspertów. Nie boi się również podawać w wątpliwość powtarzanych w mediach obiegowych opinii dotyczących marnotrawstwa. „Na marne” to zbiór reportaży o naszych codziennych nawykach i doskonała lekcja odpowiedzialnej konsumpcji.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 316 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Leksykon smaków / Niki Segnit ; tłumaczenie Piotr Art. - Warszawa : Buchmann, 2018. - 399 stron : ilustracje ; 25 cm.
Gatunek
Dziedzina i ujęcie
Bibliografia na stronach 366-369. Indeksy
Czy zastanawialiście się kiedyś, dlaczego jedne produkty w połączeniu z innymi dają wspaniały efekt, a niektóre zestawienia smakują wręcz obrzydliwie? A może szukaliście sprawdzonego, lecz niebanalnego pomysłu na to, co zrobić na przykład z pękiem botwiny? Segnit w wyczerpujący sposób opisuje tradycyjne połączenia smaków, takie jak jabłko i wieprzowina, jagnięcina z morelami czy świeży ogórek z koperkiem, omawia połączenia mniej oczywiste, jednakże znane i lubiane (np. czekolada z chili, burak z serem kozim), ale sięga również po całkowicie niebanalne, czasem nawet ryzykowne zestawienia smaków: łączy wołowinę i cytrusy, grzyby z borówkami, ostrygi z arbuzem, a nawet kaszankę z czekoladą… [lubimyczytac.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 616 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Pokochaj swoje ciało : egoizm to nie grzech! / Dagmara Skalska. - Warszawa : Burda Publishing Polska, 2016. - 301, [2] strony : ilustracje kolorowe ; 22 cm.
Przynależność kulturowa
Temat
Gatunek
Dziedzina i ujęcie
Egoizm to nie grzech! Pokochaj swoje ciało nie jest książką kulinarną ani kolejnym poradnikiem, jak zrzucić zbędne kilogramy. Po raz kolejny Dagmara zaskakuje głębią przekazu. W sposób holistyczny mówi o ciele: o tym, jak z nim pracować, by uwolnić się z traumatycznych doświadczeń. Jak odzyskać siły witalne i zdrowie po życiowych zakrętach. Poszerza nasze zrozumienie organizmu i zachęca, by zaprzyjaźnić się ze swoim ciałem. Jak w każdej książce dzieli się własnymi doświadczeniami i przeżyciami. Opisuje, jak krok po kroku odbudowywała swój organizm i oczyszczała się z emocji, toksyn i napięć poprzez jogę, głęboką relaksację, oddychanie, dietę i masaż narządów wewnętrznych. Wiedzę, którą się dzieli, zdobyła od samego Master Yanga — chińskiego mistrza jogi i medycyny chińskiej, który zaprosił Dagmarę do Australii, by podzielić się z nią swoją mądrością. To książka pełna życiowej energii, siły i witalności. Soczysta, kolorowa i nietuzinkowa. „Przeprowadź detoks ciała, umysłu i… życia! Twoje ciało jest twoim pierwszym i najważniejszym sprzymierzeńcem. Aby budować wewnętrzną siłę, niezbędne jest utrzymywanie energii i witalności na optymalnym dla ciebie poziomie. Podstawą dobrego samopoczucia jest harmonijny kontakt z własnym ciałem. Wypracuj codzienne rytuały, które pozwolą ci zgromadzić energię do realizacji kolejnych wyzwań i celów. Oczyść swoje ciało i umysł z toksyn, emocji i napięć, a uwolnisz swoją życiową energię”. Dagmara Skalska
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Roślinna kuchnia rodzinna / Olga Smile, Weronika Smile. - Warszawa : Zwierciadło, 2020. - 293, [3] strony : fotografie ; 22 cm.
Książka kulinarna z wege przepisami dla całej rodziny. Fantastyczne dania w wersji łatwej dla młodszych i nieco trudniejsze dla dorosłych. Co zrobić gdy twoje dziecko oświadcza, że przechodzi na dietę wege? Możesz zacząć zgłębiać tajniki kuchni wegańskiej lub stwierdzić „dobrze, ale gotuj sobie sam”. Istnieje też trzecie wyjście: wspólne gotowanie z nastolatkiem. Olga Smile proponuje zestaw przepisów dla rodziny. Gotujemy razem, ale osobno. Powstaje jedna baza, z której córka przygotuje proste i szybkie potrawy a mama bardziej czasochłonne i urozmaicone dania wege. Dla dziecka to niepowtarzalne lekcje gotowania a dla rodzica pewność, że wege dieta dziecka jest pełnowartościowa. A czas wspólnie spędzony w kuchni – bezcenny! Do tego urozmaicona kuchnia codzienna przypadnie do gustu wszystkim domownikom. W książce znajdziecie ponad 130 przepisów na dania wege. Każda z potraw przygotowana jest w wersji prostej i rozbudowanej. W ten sposób zobaczysz jak łatwo zmieniać domowe potrawy, jak dostosować dania do własnych upodobań kulinarnych oraz jak z prostych przepisów dodając kilka składników wyczarować coś nowego! Z rozmów mamy i córki dowiesz się jakie zamienniki można stosować przy niektórych produktach i na co zwrócić uwagę, żeby dania wege były smaczne i pełnowartościowe.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 4
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Moje wypieki i desery / Dorota Świątkowska. - Wydanie 2. - Warszawa : Egmont Polska, 2014. - 303 strony : fotografie kolorowe ; 26 cm.
Przynależność kulturowa
Dziedzina i ujęcie
Indeksy
Dorota Świątkowska to autorka najsłodszego i najbardziej znanego bloga w polskiej blogosferze - mojewypieki.com. Mama dwojga dzieci, z wykształcenia ekolożka, entuzjastka literatury kulinarnej uzależniona od pieczenia. Książka "Moje wypieki i desery" zawiera przepisy zebrane przez ponad sześć lat blogowania, ozdobione pięknymi autorskimi zdjęciami. Znalazły się tu wielokrotnie przetestowane receptury na boskie serniki, najlepsze ciasta drożdżowe, muffinki i babeczki, lody i mrożone desery, ciasta czekoladowe i z owocami, kruche tarty i torty, a także tradycyjne makowce, szarlotki, mazurki i wiele innych. To mała wypiekowa biblia i niezbędnik każdego miłośnika pysznych słodkości! [Nota wydawcy].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Czas na obiad : 100 pomysłów na odżywczy posiłek / Viola Urban. - Poznań : Publicat, 2020. - 240 stron : ilustracje kolorowe ; 24 cm.
Indeks
Szukasz ciekawych pomysłów na obiad, który będzie nie tylko smaczny, ale też odżywczy? Próbujesz ograni-czyć ilość mięsa w diecie, ale nie wiesz, jak prawidłowo skomponować sycące posiłki? Potrzebujesz ela-stycznych przepisów, które można dopasować do swoich potrzeb? Jeśli tak, to mam to, czego szukasz. Trzy-masz w ręku książkę, która zawiera 100 pomysłów na pełnowartościowy obiad dla Ciebie i Twojej rodziny. Klasyka w zdrowszej wersji oraz mnóstwo smaków przywiezionych z różnych zakątków świata - oto antido-tum na obiadową monotonię.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 4
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 613 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Kuchnia Kanibala czyli 22 potrawy z człowieka / ilustracje Kinga Kałużna. - Zakrzewo : Replika, 2009. - 47 stron : ilustracje kolorowe; ; 21 cm.
Przynależność kulturowa
Dziedzina i ujęcie
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej