Art Piotr
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(7)
Forma i typ
Książki
(7)
Poradniki i przewodniki
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(7)
Placówka
Wypożyczalnia
(6)
Filia nr 4
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2477)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(794)
Kowalska Dorota
(655)
Kochanowski Jan
(540)
Art Piotr
(-)
Krzyżanowski Julian
(456)
Sienkiewicz Henryk
(353)
Konopnicka Maria
(344)
Mickiewicz Adam
(316)
Otwinowska Barbara
(309)
Kraszewski Józef Ignacy
(296)
Krasicki Ignacy
(282)
Trzeciak Weronika
(262)
Boy-Żeleński Tadeusz
(240)
Leśmian Bolesław
(234)
Słowacki Juliusz
(234)
Żeromski Stefan
(207)
Goliński Zbigniew
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Orzeszkowa Eliza
(185)
Prus Bolesław
(185)
Steel Danielle
(181)
Roberts Nora
(169)
Zimnicka Iwona
(167)
Jachowicz Stanisław
(159)
Courths-Mahler Jadwiga
(156)
Sandemo Margit
(148)
Lech Justyna
(138)
Rolando Bianka
(131)
King Stephen
(124)
Czechowicz Józef
(119)
Rozwadowski Stanisław
(119)
Montgomery Lucy Maud
(114)
Disney Walt
(111)
Iwaszkiewicz Jarosław
(111)
Zarawska Patrycja
(110)
Chmielewska Joanna
(109)
Fabianowska Małgorzata
(107)
Liebert Jerzy
(105)
Szancer Jan Marcin
(102)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Napierski Stefan
(101)
Popławska Anna
(98)
Shakespeare William
(98)
Szulc Andrzej
(97)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Marciniakówna Anna
(95)
May Karol
(95)
Brzechwa Jan
(92)
Reymont Władysław Stanisław
(92)
Andersen Hans Christian
(90)
Wilczek Piotr
(90)
Wyspiański Stanisław
(89)
Asnyk Adam
(87)
Drewnowski Jacek (1974- )
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Rychlicki Zbigniew
(87)
Musierowicz Małgorzata
(86)
Bogdziewicz Monika
(84)
Konopczyński Władysław
(84)
Lem Stanisław
(84)
Chotomska Wanda
(82)
Włodarczyk Barbara
(82)
Sekuła Elżbieta
(81)
Skibniewska Maria
(81)
Kraśko Jan
(79)
Nowak Beata
(79)
Tuwim Julian
(78)
Baudelaire Charles
(77)
Kasprowicz Jan
(75)
Kosińska Aleksandra
(75)
Polkowski Andrzej
(75)
Maliszewski Karol
(74)
Kornhauser Julian
(72)
Mazan Maciejka
(72)
Papuzińska Joanna
(72)
Żeleński Tadeusz
(72)
Coben Harlan
(71)
Fredro Aleksander
(71)
Kolberg Oskar
(71)
Makuszyński Kornel
(70)
Syrokomla Władysław
(70)
Dąbrowska Maria
(69)
Kwiatkowska Katarzyna
(69)
Rawinis Marian Piotr
(69)
Mróz Remigiusz
(68)
Rodziewiczówna Maria
(68)
Busquets Carlos
(66)
Drewnowski Jacek
(66)
Zieliński Bronisław
(66)
Butenko Bohdan
(65)
Lange Antoni
(65)
Cussler Clive
(63)
Nienacki Zbigniew
(63)
Królicki Zbigniew A
(62)
Rzehak Wojciech
(62)
Christie Agatha
(61)
Fiedler Arkady
(60)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(4)
1990 - 1999
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(7)
Język
polski
(7)
Przynależność kulturowa
Literatura amerykańska
(1)
Temat
Gotowanie
(2)
Kucharstwo
(2)
Leczenie
(2)
Ciasta
(1)
Mikroelementy
(1)
Nauka
(1)
Obiad
(1)
Odżywianie
(1)
Pieczywo
(1)
Witaminy
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Ziołolecznictwo
(1)
Zupy
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(2)
Poradnik
(1)
Poradnik Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
7 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Autor
Temat
"Zdrowie na talerzu" pokazuje, jak wykorzystać pożywienie - nie tylko warzywa, owoce i ryby, ale również mięso, a nawet pyszne desery - żeby leczyć dolegliwości, a niekiedy także zapobiegać wielu częstym chorobom...
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 4
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 001 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Leksykon smaków / Niki Segnit ; tłumaczenie Piotr Art. - Warszawa : Buchmann, 2018. - 399 stron : ilustracje ; 25 cm.
Gatunek
Dziedzina i ujęcie
Bibliografia na stronach 366-369. Indeksy
Czy zastanawialiście się kiedyś, dlaczego jedne produkty w połączeniu z innymi dają wspaniały efekt, a niektóre zestawienia smakują wręcz obrzydliwie? A może szukaliście sprawdzonego, lecz niebanalnego pomysłu na to, co zrobić na przykład z pękiem botwiny? Segnit w wyczerpujący sposób opisuje tradycyjne połączenia smaków, takie jak jabłko i wieprzowina, jagnięcina z morelami czy świeży ogórek z koperkiem, omawia połączenia mniej oczywiste, jednakże znane i lubiane (np. czekolada z chili, burak z serem kozim), ale sięga również po całkowicie niebanalne, czasem nawet ryzykowne zestawienia smaków: łączy wołowinę i cytrusy, grzyby z borówkami, ostrygi z arbuzem, a nawet kaszankę z czekoladą… [lubimyczytac.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia na stronach 622-630. Indeks.
Dzięki tej książce poczujesz się swobodniej w kuchni, nauczysz się jak „działają” przepisy, będziesz eksperymentować i bawić się smakami.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej